maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kato kattoon vol.2

Kerroinkin aikaisemmin, että jossain vaiheessa olisi tarkoitus laittaa katot uusiksi. Isännän kanssa asiaa pohdittiin ja hieman mittailtiin ja laskettiin. kustannusarviotakin laadittiin ja tultiin lopputulokseen että valaisimineen kaikkineen menisi yli kahden tonnin. Kattopaneeliin upposi edullisimmillaan 1200€. Spottien takia kattoa pitäisi hieman laskea, niin tarvittaisiin vielä puutavaraa siihenkin hommaan. Spotit tähän päälle, niin kyllähän tuolle kattorempalle hintaa tulisi. Toisaalata tilanne on sellainen, että kaikkien huoneiden kattoa ei voi vielä uusia. Esimerkiksi keittiön katon voi uusia vasta keittiöremontin yhteydessä. Makkarissa on katosta lattiaan olevat liukuovet, joten nekin pitäisi uusia katon laskun myötä. Tai sitten hommataan oikeat vaatekomerot.
Ei me tästä kuitenkaan lannistuttu, vaan ajateltiin että tehdää vaikka huone kerrallaan. Ei siinä muuta kuin tuumasta toimeen. Aloitettiin vessan katosta. Vanha katto pois ja uutta tilalle.


Tästä se sitten lähti; ensimmäiset pari lautaa on irrotettu

Vielä on tuo musta vaneri irroittamatta

Vanerin alla oli tällainen näkymä

Nyt, kun katto oli revitty pois, piti käydä hakemassa tietysti tuohon uutta kattoa tilalle. Tein netissä hintavertailua paneelien hinnoista ja päädyimme Lahden Kärkkäiselle, josta paneeli irtosi alle 10€ neliöhinnalla. Siinä innostuksen puuskassa jätettiin kattolistat vielä kauppaan, kun ei oltu varmoja mahtuuko ne meidän henkilöautoon sisään. Takapenkit siis nurin ja vessan kattomateriaalit kyytiin.

Vaikka vessan kattoon ei spotteja tulekaan, päätettiin sitäkin laskea, kuten muitakin kattoja tullaan laskemaan. Isäntä kyhäsi vanhoista oven karmeista "rimat" jotka kiinnitti kattoon. Näihin sitten kiinnitettiin paneelit. Nyt meillä on vessassa uusi katto.


Kattoremontti on nyt virallisesti aloitettu. Valmistunee reilun vuoden kuluttua, kun ja jos saadaan keittiökin siihen mennessä remontoitua.

1 kommentti:

  1. Ihan älyttömästi muuttaa tollanen vaalennusoperaatio. Hiano :)

    VastaaPoista