sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Sunnuntain leipomuksia

Jos minulla ei ole viherpeukaloa, niin ei kyllä ole jauhopeukaloakaan. Yritystä kyllä löytyy, mutta ulkonäkö ei sovellu keittokirjojen sivuille. Tänään lämmitettiin leivinuuni ja ajattelin, että leivotaan nyt taas kerran sämpylöitä.


Tällaisia sämpylöistä olisi pitänyt tulla. Kauniin kiiltäviä ja herkullisia.


Ja tällaisia niistä tuli. Siemenet on tietoisesti erilaisia kuin kuvassa, koska kaapista löytyi vain tuollaisia. Jäin miettimään että olisiko vika ollut siinä voitelussa. Ohjeessa luki, että voitele sämpylät ja ripottele siemenet päälle. Tieto millä ne olisi pitänyt voidella, puuttui ohjeesta kokonaan. Minä sitten voitelin ne vedellä. Muistelin että kananmunaa käytetään pullien voiteluun, joten en sitä edes ajatellut käyttää. Olisikohan pitänyt?


Syötäviä nämä kuitenkin olivat, joten en ihan täysin epäonnistunut. Täytynee kokeilla seuraavalla kerralla jotain muuta ohjetta.

4 kommenttia:

 1. No mites tää nyt taas näyttää jotenkin niin kotoisalta :D?

  PS. Mun blogissa on sulle jotain..

  VastaaPoista
 2. Olipas ihana yllätys :) Tämä päivä olikin ollut tähän saakka kovaa yritystä heikoilla lopputuloksilla, joten pelastit todella päiväni. Nöyrin kiitos siitä!

  VastaaPoista
 3. Annukan blogin kautta tänne löysin ja klikkasin itseni lukijaksi.
  Hyviähän noista sämpylöistä tuli :-)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun tulit lukijaksi :) Kyllä nuo sämpylät on syötyä tullut. Siskoni meinasi, että ovat hieman kosteita sisältä. Kuittasin sen sillä, että olivat tuoreita ;-)

  VastaaPoista