lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pihasuunnitelmia

Olen koko kevään yrittänyt miettiä mitä tuolle meidän pihalle pitäisi tehdä. Budjetti ei kuitenkaan riitä suunnittelijan palkkaamiseen, joten itsehän se on sitten tehtävä. Googlettelin muutamaa suunnittelu ohjelmaa ja testailinkin niitä.

Ensimmäisenä testissä oli K-Raudan suunnittelu ohjelmaa. Ohjelma oli tosi helppo käyttää ja pidin tosi paljon sen 3D ominaisuudesta. Materiaalien valikko oli suppea, joten se ei riittänyt minun tarpeisiin.

Seuraavaksi kokeilin My Garden sovellusta, joka vaati rekisteröinnin, mutta oli muuten varsin toimiva. Selkeitä rajauksia ei voinut tehdä, tai en niitä vielä löytänyt. Suunnitelman pystyi tallentamaan ja jatkamaan myöhemmin lisää. 3D ominaisuutta tässä ei ollut, mutta oli muuten helppo käyttää. Alla vähän esimakua mitä tuolla softalla voi tehdä.


Nyt mulla sitten alkaakin pihan suunnittelu. Sinne pitäis siis saada ne kirsikkapuut, omenapuut, vähän mansikoita... ja syksyllä satoa keräämään.

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä!! :) Meilläkin on täällä pihan laitto kesken. Mun on jotenki paljon helpompi sisustaa sisällä kuin laittaa pihaa. Pensaiden paikkojen valinta on jännittävää, kun eihän niitä sitten noin vain siirrelläkään, jos sattuu tulemaan toisiin aatoksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo pihasuunnittelu on mullekin sellaista hepreaa, että saa nähdä mitä tulee :) Onneksi nyt löytyy tuollaisia suunnittelu ohjelmia, joilla voi ensin testailla.

   Poista
 2. Aika kiva homma, että pihasuunnitteluunkin löytyy netistä ohjelmia.
  Mutta ei varmaan silti ihan yksinkertaista, kun pitäisi osata päättää, minkä lajin puita ja pensaita ja muita valita. Huhhuh. Ei onnaa meikäläiseltä.

  Meille aikanaan suunnittelija suunnitteli tämän pihan, mutta eihän sitä kumminkaan sellaisenaan toteutettu. Onneksi. Sillä suunnitelmalla auton olisi joka kerta joutunut peruuttamaan katoksesta päin muurikivistä tehtyä allasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme suunnittelija kun laittaa muurikivistä tehdyn altaan autokatoksen jatkoksi :D

   Mutta itse suunnitteluha on helppoa: pari omenapuuta, pari kirsikkapuuta, luumpuu ja siinäpä se. Olen hyvin onnellinen jos nuo säilyy hengissä. Joku on joskus istuttanut meidän pihalle syreenejä, joista tykkään ja raparperia. Olenkohan mä taas liian optimistinen tän suunnittelun suhteen :)

   Poista
  2. Et ollenkaan. Suunnitelma kuulostaa realistiselta, koska syreenit ja raparperit reuhottaa tälläkin pihalla joka vuosi ihan ilman ponnisteluja :D

   Poista