sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Uunipuuroa

Eilen tuli lämmitettyä leivinuuni. Leivoin kasan sämpylöitä, jotka suureksi riemukseni onnistuivat. Osa on ehkä hieman tummia, mutta ei kuitenkaan palaneita. Yöksi laitoin uunipuuron muhimaan. Ohjeen hain netistä ja sen mukaan laitoin maidon ja riisit vuokaan. Uuni oli kyllä vielä ehkä hieman liian lämmin, mutta en jaksanut valvoa pidempään ja odottaa sen jäähtymistä. Aamulla sitten olikin valmis puuro odottamassa.


Tämä oli itse asiassa toinen kerta, kun tein uunipuuroa joten hieman ihmettelin tuota väriä. Edellisellä kerralla olin tosin tehnyt puuron veteen ja lisäsin aamulla kermaa sekaan ja vielä hetkeksi uuniin, kun se oli niin vetelää. Silloin puuro oli valkoista. Piti ihan käydä kurkkaamassa netistä millaiselta muiden tekemät uunipuurot näyttää. Huoh, oli siellä muillakin tämän väristä lopputulosta. Ilmeisesti en ollut epäonnistunut täysin.

Pääsiäisen aika on kivaa, kun suklaamunista tulee niitä kivoja muovipurkkeja. Eilen teimme sellaisesta kissoille lelun. Purnukan toiseen päähän reikä, johon liimattiin höyhen. Sisään pari hernettä ja purkki kiinni. Kobo ainakin tykkäsi siitä.

1 kommentti:

  1. Mun uunipuuro oli aika paljon ruskeampaa...
    Ja aika vähän siinä oli sitä itse puuroa. Enempi kuorta..:)

    Voi että kun tuli ihan mieleen ne ajat, kun uitettiin poikien kanssa noita pääsiäismunista saatuja muovikuoria keväisin ojissa.

    VastaaPoista