tiistai 9. huhtikuuta 2013

Mokkapaloja

Leipominen ei ole koskaan ollut lempi puuhaani. Vaikka kuinka orjallisesti yritän noudattaa ohjetta, ei ne koskaan näytä siltä mitä kuvissa. Ei ne kyllä maistukaan niin ihanilta mitä luvataan. Hauskimmaksihan tämän tekee se, että äitini on ollut kotitalous opettajan ja toiminut pitokokkina. On leiponut kaiken maailman kissan ristiäisiin. Minun tapauksessa omena on pudonnut ihan toiselle planeetalle. Mutta jostain kumman syystä lapseni ovat innostuneet leipomisesta. Tosin en vieläkään ymmärrä mistä ne on taidon oppineet, kun minun kärsivällisuus ja taidot eivät ole opettamiseen koskaan riittäneet.

Onneksi maalimasta on löytynyt idiootti varmoja ohjeita. Niitä olen sitten kerännyt omaan "ohjeite idiootille" tyyliseen reseptikirjaani.Ihana tyttäreni leipoi eilen mokkapaloja. Nomparellit oli tietysti loppu, muta hyältä maistui ilman niitäkin. Kerroin samalla tytöille, kun joskus olin luvannut työkaverilleni viedä töihin meille mokkapalat päiväkahvin kaveriksi. Hommahan ei mennyt ihan putkeen, vaikka käytössä olikin idioottivarma ohje. Jotain siitä taikinasta jäi varmaan pois, kun ei pohja kohonnut lainkaan. Maku sen sijaan oli täysin sama kuin mokkapaloissa, joten heitin kuorrutuksen päälle ja kerroin kirkkain silmin sekä lapsille, että työkaverilleni, että olin kokeillut jotain uutta ranskalaisen suklaakakun reseptiä. Täydestä meni. Todettiin vaan jälkeenpäin, että mokkapalojen resepti oli parempi ja tuota ranskalaista hömpän pömppä reseptiä ei enään kannata käyttää.

Tuossa reseptikirjassani on tällä hetkellä tasan kuusi ohjetta. Niistäkin kaksi salaatin ohjeita ja yksi mokkapalojen ohje. Muita idioottivarmoja ohjeita ei ole vielä kohdalle tullut. Mutta onhan tässä vielä aikaa hakata päätä seinään.

2 kommenttia:

 1. Yhtäläisyydet sen kun lisääntyy :D.
  Oma äitini (joka ei valitettavasti saanut elää kuin muutaman kuukauden syntymäni jälkeen) oli emäntäkoulun käynyt ja kuulemma maailman paras kakuntekijä. Vanhemmat serkkuni kertoivat, että kukaan ei osannut tehdä niin tasaisia kuorrutteita, eikä niin hyviä lusikkaleipiä. Että taisi tässä tapauksessa lentää omena suorastaan ulos puutarhasta :).

  Mutta toi sun reseptivihko on jokatapauksessa paljon fiksumpi tapa kuin se, että kaikki paikat tursuaa reseptejä, joiden kulmaan on kirjoitettu "huono" tai "ei toimi".

  Että jatketaan me harjotuksia. Ehkä sitten eläkkeellä voidaan vaikka perustaa joku yhteinen kakkukerho :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi taivas :D tämähän alkaa olla kohtalo. Ehdottomasti tuo kakkukerho on perustettava!

   Poista