perjantai 26. huhtikuuta 2013

Ikäkysymys

Ikä on asia josta ei enää halua edes puhua. Toisaalta jos joku sanoo minua nuorekkaaksi, niin tulee fiilis, että olen ikäloppu ämmä, joka yrittää näyttää nuorelta. Eilen kuitenkin tunsin olevani nuori ja vetreä. Tämä ihana tunne tuli siitä, kun meillä oli töissä kehonkoostumus mittaus. Ajattelin, että tuonnehan on pakko päästä, kun kuntokuuri on juuri aluillaan. Toivottavasti tulevat uudestaan, niin pääsen katsomaan miten oma tilanne kehittyy.

Palataan kuitenkin eiliseen mittaukseen. Ensin siis sukat pois ja vaa'alle. En edes halunnut katsoa painoani, kun tiedän, että painan nyt saman verran kuin viimeisilläni raskaana ollessa. Varautuessani kuulemaan tuomiota, olin jo antanut itselleni lukemattoman määrän selityksiä, miksi olen itseni tähän tilaan päästänyt. Ja selityksiähän löytyi, milloin syy oli stressaavassa työssä, milloin siinä, että aikaa ei vain kodin hoidolta löydy. Rouva, joka mittausta teki alkoi antamaan lukuja: rasvaprosentti 30%, kehon nestemäärä 48,3%, rasvan ja lihasmassan suhde normaali, sisäisen rasvan arvio 5%. Lihasmassaa lukuun ottamatta kaikki lukemat olivat loistavia ja lihasmassakin oli normaali. Ja sokerina pohjalla, kehoni ikä on yhdeksän vuotta oikeaa ikääni nuorempi. Arvatkaa vain mikä fiilis! Tästä kuurista en lipsu, vaan vien sen loppuun asti. Kuinkahan paljon sillä nuorenen lisää. Näiden loistavien uutisten myötä sokeriton rahkakin alkoi maistua jollekin. Kyllä elämä on välillä ihanaa!

2 kommenttia:

 1. Wau! Onneks olkoon :). Tostahan sitä lisävirtaa tulee, jos mistä. Ja vähän aikaa kuule kun syöt sitä rahkaa ilman sokeria, niin ei mee enää mitkään sokerimömmöt edes kurkusta alas. Trust me :)

  (Pakko kertoa, että mun vanhempi poika, joka nyt on 19 v, sanoi joku aika sitten, kun kävelin ohi, että "Äiti sää voisit ihan hyvin olla 25. JOS ei näkis naamaa... " :D
  Otin kohteliaisuutena. Vaikkei nyt ehkä ton ikäisen miehen ikätuntemukseen ihan ookaan luottamista, mutta olihan se ihan kiva lausunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että meillä ei tämän dieetin jälkeen vähään aikaan syödä rahkaa missään muodossa :D

   Sulla on ihana poika! Tuo taitaa olla tuon ikäisten kohteliaisuuksista yksi suurimpia, mitä vanhemmille annetaan. Voit siis ihan täysillä paukutella henkseleitä :)

   Poista