sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

nautiskelua raadannan ohessa

Eilinen päivä meni kaappeja tyhjennellessä ja kirpparille menevien vaatteiden silittämisessä. Vihaan silittämistä, joten homma vei mehut minusta lähes kokonaan. Kompensoidakseni kokopäiväisten silityksen aiheuttamaa ahdistusta, piti tehdä hyvää ruokaa. Tosin tässä on ongelmana minun rajalliset keittiötaidot, mutta senkin olen ratkaissut. Salainen aseeni on chili. Jos sitä ei voi käyttää niin sitten valkosipuli.
Päivällä oli siis ruokana oma sekoitukseni kanaa, kasviksia ja couscousia.


Tuohon ei ole mitään kunnon ohjetta, vaan se tehdään niistä aineksista mitä sattuu löytymään. Homma lähtee liikkeelle siitä, että kanan fileesuikaleet otetaan lämpenemään. Sen jälkeen alkaa kasvisten pilkkominen. Porkkanat tikuiksi, sipuli suikaleiksi, parsakaali, kukkakaali ja parika paloiksi. Nyt ei ollut kukkakaalia, joten laitoin sekaan tavallista keräkaalia. Ai niin, kaapissa sattui olemaan kesäkurpitsaa, joten laitoin sitäkin sekaan. Seuraava steppi on murskata tai silputa inkivääriä ja muutama valkosipulin kynsi pannulle öljyn sekaan. Hetken kiehutuksen jälkeen laitetaan kanat pannulle ja paistetaan ne kypsäksi. Seuraavaksi pannulle kumotaan purkillinen kookosmaitoa ja pari teelusikallista punaista currytahnaa. Sekaan porkkanat ja sipulit ja jonkun ajan kuluttua loput kasvikset. Tärkeintä on muistaa ettei kasviksia saa kypsentää täysin kypsiksi. Jos haluat lisää tulisuutta niin chilirouhetta sekaan oman maun mukaan.

Jälkkäriksi meillä oli vanhaa kunnon pappilan hätävaraa. Käytettiin siihen viikolla tehtyjen mokkapalojen reunat ja tavallisia keksejä. Nämä murskaksi ja sekoitettiin vatkatun vispikerman mukaan. Vispikerma maustettiin vaniljasokerilla. Koko homma sekaisin ja namps, että oli hyvää. Tämä oli kokonaan tyttäreni käsialaa, joten onnistuminen johtui hänestä :)


Illan kruunasi bruschetta. Ohjeen löysin täältä, tosin minulla ei ollut oliiviöljyä, joten sen jätin kokonaan pois. Muutoin oli taivaallista.


Oli oikein loistava päivä ruuan suhteen. Ai niin, välipalana oli mustikka-karpalo-banaani smoothieta.

2 kommenttia:

  1. Nyt me ei sitten enää olla samiksia, kun sulla onnistuu noi ruokahommat noin hyvin.. :)

    Aloin oikein miettimään, että mitä mun ruokaan olis tullut, jos olisin tehnyt tolla "mitä kaapista sattuu löytymään" ohjeella.
    Siinä olis ollut ainakin liekkisiipiä, grillimakkaraa, pekonia, turkkilaista jugurttia, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, fetaa, hedelmäsalaattia, sinappia ja ketsuppia. Ei paha :)?

    VastaaPoista
  2. Toi on perusidealta super helppo: kaikki kasvikset upotetaan punaisella currytahnalla maustettuun kookosmaitoon :)Tuo onkin sitten ainoa resepti mikä onnistuu yleensä, jos currytahna tai chili on loppu niin lopputulos voi olla mitä vaan.

    Ruuan laitto on muutenkin ihan outoa, vaikka käytät kuinka samaa ohjetta, niin lopputulos vaihtelee maan ja taivaan välillä. Ihan jokapaikkaan en ole tuota chili kikkaa uskaltanut ottaa käyttöön. Esim. hernekeiton kans se vois olla outo...

    Nyt on makaroonilaatikko uunissa. Hieman jännittää mitä siitä tulee. Tein nimittäin sitä niin paljon, ettei tartte pariin päivään tehdä enään ruokaa. Vaikka toisaalta; jos se maistuu pahalle, niin sitä riittää pidemmäksi aikaa :)

    VastaaPoista