perjantai 3. toukokuuta 2013

Ikuisesti aikataulujen vanki

Aamulla pitää herätä tiettyyn aikaan. Jotta ehdin tiettyyn junaan, on aamuista tullut minuutti aikataulutettua rutiinia. Töissä olen tiettyyn aikaan. Asioilla on aina joku aikaraja. Lounaan syön lähes aina tiettyyn aikaan. Nyt kun olen tällä tehodieetillä, on ruokailutkin aikataulutettu tiukasti. Syödä pitää 2-4 tunnin välein. Kotona olen töiden jälkeen tiettyyn aikaan ja kaikki kotityöt hoidetaan siten, että nukkumaan pääsee tiettyyn aikaan. Asuin lapsuuteni saaressa, josta pääsi pois lautalla ja lauttakin kulki aina tiettyyn aikaan.
Millaistahan olisi elää ilman aikataulua? Repsahtaisinkohan minä kokonaan? Unohtaisinko ruokkia lapset ja maksaa laskut. Aluksi varmaan olisi ihanaa, mutta osaisiko sitä oikeasti nauttia siitä vai onko meidät jo lapsesta asti aivopesty aikatauluihin.

Tällä hetkellä olen aikataulujen vanki ja tulen olemaankin. Toivottavasti opin vielä muokkaamaan aikatauluni siten, että se ei ota minusta yliotetta. Aikataulujen pitäisi palvella minua, eikä toisinpäin.

4 kommenttia:

 1. Olin vuosi sitten vuorotteluvapaalla vuoden. Teki hyvää!
  Varsinkin juuri tuo, kun huomasi, että ei ollut kiire mihinkään, eikä ollut dead line pukkaamassa päälle.
  Itse loi itselleen sen aikataulun, jos huvitti. Kyllä nautin ja suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten houkutteleva ajatus! On käynyt mielessä muutaman kerran. Katsotaan milloin tulee ajankohtaiseksi :)

   Poista
 2. Arkipäivän aikataulut varmaan on ihan hyvästäkin, mutta jos vapaallakin täytyy elää kellon kanssa, niin se on ainakin itselleni liikaa. Ja olen tosi huono ylipäätään sopimaan mitään menoja ennakkoon, koska ahdistun siitä ajatuksesta, että "pitää" olla jossain tietyssä paikassa tiettynä aikana. Vaikka olis ihan mieluisakin meno kyseessä, mutta silti. Kun ennakkoon ei koskaan voi tietää, huvittaako se meno yhtään sillä hetkellä, kun sen aika on :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein pysähtyä miettimään, että miten se mun vapaa-aika oikein menee. Silloin ei olekaan aikataulua :) olipa kiva huomata!

   Poista