Koskaan ennen en ole tehnyt pinaattikeittoa tuoreista pinaateista. Nyt se on testattu ja arvovaltainen raati totesi sen hyväksi. Tosin kommenttina oli, että keitto on hyvää kananmunan kanssa mutta ei yksinään...
Ohjeen kaivoin Lunni leipoo blogista, jota hieman muuttelin, mutta ihan vähän vain (mun mutokset harmaalla).
Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista (3 annosta) (mulla tuli vain kaksi)
250 g tuoretta pinaattia (poimin vain 100g)
25 g voita
3 dl vettä (laitoin noin kaksi desiä)
1 kasvisliemikuutio (ei ollut kuutioita, joten lorautin kasvis fondia)
2-3 dl maitoa (ei mennyt maitoa muuten kun jauhojen suurustamiseen, mutta lisäsin lorauksen kermaa)
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
jauhettua muskottia
lisäksi keitettyjä kananmunia
Poista pinaatista kovat kannat, huuhtele huolellisesti. Silppua
terävällä veitsellä hienoksi, mutta huomioi että pinaatti kyllä kutistuu
ja pehmenee huomattavasti.
Sulata voi kattilassa, lisää pinaatti ja anna pehmetä. Lisää vesi ja
kasvisliemikuutio, maitotilkkaan sekoitettu vehnäjauho ja anna poreilla
hiljalleen 10 minuuttia kannen alla. Varo polttamasta pohjaan.
Lisää loput maidot hiljalleen kunnes keitto on sopivan paksuista. Mausta ja tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti