keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kebab ranskalaisilla

Etäpäivän kunniaksi ajateltiin lasten kanssa tehdä ruuaksi kebabia ja ranskalaisia. Kaivoin internetin ihmeellisestä maailmasta tulisen kebab kastikkeen ohjeen (jota jouduin hieman muokkaamaan ei niin tuliseksi). Valmiskastikkeet ovat tähän asti olleet aina pettymyksiä, joten ajateltiin testata itse tehtyä kastiketta. Ja tsadaa!!! se onnistui.

Jos tällainen keitos onnistuu minulta, niin silloin se onnistuu muiltakin, joten laitan muokkaamani ohjeen jakoon ja tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

500g          paseerattua tomaattia
              valkosipulia maun mukaan (8 kynttä)
1             sipuli
              öljyä
1prk          tomaattipyrettä (käytin Lidlin pyrettä purkissa 140g)
1tl           mustapippuria
1,5 tl        paprikajauhetta
0,5 tl        chili jauhetta
1,5 rkl       balsamicoa
1rkl          fariinisokeria
0,5 tl        chili rouhetta

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnetut sipulit.
Lisää tomaattipyre ja sekoita se sipulien kanssa.
Lisää paseerattu tomaatti ja kiehauta.
Lisää mausteet, balsamico ja sokeri. Anna kastikkeen prosta miedolla lämmöllä noin 15 min,
Tarkista maku ja soseuta kastike.

Kastiketta tosin tuli niin paljon, että osan saan laittaa pakastimeen odottamaan seuraavaa kebab päivää :)




2 kommenttia:

  1. Anteeks nyt kauhian paljon tyhmyyteni, mutta mitä on paseerattu tomaatti?
    Tai siis lukeeko se paketin kyljessä vai pitääkö jotenkin itse osata tehdä...
    t. Mestarikokki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MUN MIELESTÄ se on vähän sama ku tomaattimurska, mutta siinä ei ole niitä kantapaloja ja kuoren paloja, mutta se miten se oikeasti eroaa tomaattimurskasta on mulle muutoin mysteeri :)
      t. toinen mestarikokki

      Poista