4-5 raparperin vartta
3 dl sokeria
1/2 dl vettä
puolikas kanelitanko
Leikkaa raparperit n. 1-2 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää sokerit veteen. Kun sokeri on liuennut, lisää raparperit ja kanelitanko. Anna raparperin muhia nesteessä n. 10 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä ihan mössöä. Siivilöi raparperit ja valuta neste kattilaan. Keitä nestettä kasaan ja anna jäähtyä.
3 dl sokeria
1/2 dl vettä
puolikas kanelitanko
Leikkaa raparperit n. 1-2 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää sokerit veteen. Kun sokeri on liuennut, lisää raparperit ja kanelitanko. Anna raparperin muhia nesteessä n. 10 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä ihan mössöä. Siivilöi raparperit ja valuta neste kattilaan. Keitä nestettä kasaan ja anna jäähtyä.
Erityisen hyvää tämä herkku on brie juuston kanssa. Ja jossain vaiheessa testaan amerikkalaisten pannukakkujen kanssa.
Nyt on taas pakko mennä jatkamaan kesästä nauttimista tuonne ulos. Oiken mukavaa viikonloppua kaikille!
Arvaatko, että raparperit täälläkin reuhottaa :).
VastaaPoistaJosko pistäisin kaiken järkeni ja osaamiseni peliin ja värkkäisin tollasta siirappia, niin olis jotain uutta käyttöä kasveille.
Kokeile ihmeessä, oli tosi hyvää :) Ehkä en laita seuraavaan satsiin ihan noin paljoa sokeria. Oli nimittäin tosi makeaa.
PoistaOh my! Pakko testata, kiitos jaosta!
VastaaPoistaAmerikkalaisten pannukakkujen kanssa myös erittäin hyvää. Loistava vaihtoehto vaahterasiirapille!
PoistaEpäilemättä!
Poista