tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kotityöt

Miten teillä jaetaan kotityöt?

Olen viime aikoina lukenut suurta ärsytystä tuntien lehti juttuja, joissa puhutaan lasten osallistumisesta kotitöihin. Artikkeleissa selitetään kuin vajaaälyiselle, että kyllä teiniltä voi vaatia oman huoneen siistinä pitämistä. Meillä lapset ovat osallistuneet kotitöihin siitä saakka kun ovat pystyssä pysyneet. Ensin kerättiin lelut laatikkoon ja kun kouluun mentiin niin kuvioihin tuli keittiötyöt. Jokainen seitsemän vuotias osaa tyhjentää ja täyttää astianpesukoneen. Ja joskus jopa kissat haluavat auttaa.


Nyt kun nuorimmainen on kymmenen on meillä jaettu kaikki kotityöt tasan. Jokaisella on oma vuoronsa pyykinpesussa, keittiön siistinä pitämisessä, kissojen hoidossa ja ruuan laitossa. Ruuan laitto ja pyykin pesu tulivat listoille tänävuonna, kun kyllästyin siihen, että en ehtinyt muuta tekemään kuin käymään töissä ja tekemään ruokaa.


Ruuan laitto vuorolla jokainen päättää itse mitä ruokaa tekee ja selvittää mitä aineita ruokaan tarvitaan. Kymmenen vuotias ei kyllä selviä yksin ruuan laitosta, joten me mieheni kanssa autamme. Muutos on ollut mielenkiintoinen. Olemme syöneet lähes aina jotain uutta. Olemme kokeilleen intilaista, kiinalaista, italialaista, ranskalaista ja vaikka mitä uusia ruokia. Samaan aikaan olen huomannut, että oma inhoni ruuan laittoa kohtaan on selvästi vähentynyt.


1 kommentti:

  1. Heippa Salla :). Oon muuttanut ja mun uudessa kodissa (www.kotonasi.fi) odottaa sua haaste. Toivottavasti tuut hakemaan ja samalla jäät seuraksi, kun kuulut vähän niinkuin perheeseen :)

    Oon kaivannut sun juttuja, kun ei ole pitkään aikaan kuulunut mitään.

    VastaaPoista