lauantai 19. huhtikuuta 2014

Remonttihelvetti

Pitkän hiljaiselon lopetti Annukka viestillään. Oli rontti laittanut mulle arkihaasteen. Se ei kyllä starttaa tänään, mutta lähipäivinä kyllä. Tuntuu ettei viimeaikoina ole oikein ollut mitään kerrottavaa. Hieman hiljaiseksi veti sekin, että sekä minun, että mieheni työpaikoilla oli yt-neuvottelut nyt keväällä. Onneksi kummallakin säilyi työpaikat, joten se helpotti suunnattomasti. Me siis elellään edelleenkin remontin keskellä. Kun tämä remontti on ohi, niin ei ikinä enää. Tai ainakin pidetään taukoa siihen saakka, kunnes me ei edes muisteta tätä remonttihelvettiä. Tällä hetkellä seiniä revitään auki ja toisaalle rakennetaan uutta. Jokapaikassa on pölyä ja kaikki on hukassa. Ensin piti vain remontoida keittiö. Sitten se laajeni katon ja lattioiden uusimiseen. Nyt se on levinnyt jo kodinhoitohuoneen uusimiseenkin.
Kodinhoitohuoneesta sovittiin, että se on mun oma projekti. Aikaisemmin kodinhoitohuone oli erotettu takkahuoneesta sellaisella puun värisellä haitariovella. Synnyinpaikkani kirkossa oli samanlainen "haitari ovi seinä", joten tuli aina hieman harras olo istuessa takan äärellä punaviinilasi kädessä. Saattoihan se tietysti johtua siitä punaviinistäkin, mutta tuollainen harras mielikuva ei oikein sopinut meille. Se ovi sai lähteä ja tilalle rakennettiin seinä.

Koska projekti kerran on minun, niin minä olen nyt tasoitellut ja pohjamaalannut kodinhoitohuoneen seinää. Samalla aloin irroittelemaan vanhoja sisustus levyjä toisilta seiniltä. Yllätys yllätys, niiden takaa löytyi harkko seinä. Tämähän tarkoittaa että minulla on vaihtoehtona joka alkaa tasoittamaan seinät kokonaan tai tehdä sama juttu kuin edelliset ovat tehneet: liimata seinille sisustuslevyt.


Meillä kun tämä remontti ei todellakaan etene nopeasti ja sähäkästi, niin jätin tämän seinän pinnoittamisen niin sanotusti hautumaan mieleeni ja keskityin "uuden" seinän tasoittamiseen ja maalaamiseen. Maalasin seinän samalla sävyllä, mitä käytin eteisen seinäänkin: Tikkurilan Jääruusu sävyllä.


Aikaisemmin kodinhoitohuoneessa oli ollut vain yksi siivouskomero ja pöytätaso pesukoneen ja kuivausrummun päällä. Pyyhkeet meillä oli säilytetty siinä pöydällä. Tähän tuli nyt muutos. Olimme jo suunnitelleet laittavamme uudelle seinälle katon rajaan kaapin. Ikea ilmoitteli samoihin aikoihin Bestå kaapien alennukseta, joten ei auttanut muu kuin suunnata Ikeaan. Mikä mieletön munkki meillä kävikään: sinne oli tullut juuri edellisenä iltana uudet kaapin ovet valikoimiin. Laxviken oven pinta oli ihana eläväinen. Koska en halunnut sitä korkeakiilto ovea, joita meillä on jo eteisessä ja olohuoneessa, oli tämä ovi kuin vastaus rukouksiin.


Siellä se kaappi nyt on seinällä.


Jos budjetti olisi antanut myöten, niin tämä huonehan olisi jo valmis. Mutta kun kaikki rahat laitetaan nyt ensisijaisesti keittiöön ja kattoihin (lattiat on jo ostettu), niin kodinhoitohuonetta tehdään todellakin pikkuhiljaa. Jonain päivänä se näyttää suurin piirtein tältä:


Nyt tästä on toteutunut ainoastaan tuo yksi kaappi tuolla katon rajassa. Onneksi en vielä ole aivan varma noista pinnoista, joten ei haittaa vaikka kestääkin.

2 kommenttia:

 1. No siinähän sitä oli arkihaasteen vastausta kerrakseen :D

  Jestas mikä remontti. Aivan ihana täältä ruudun toiselta puolelta katsottuna ja ihan kutkuttais päästä suunnittelemaan ja tekemään, mutta ymmärrän, että siellä ei välttämättä tunnu just nyt samalta :)
  Itekin ihastuin noihin oviin. Ne muistuttaa sellaisia isoja Laattapisteen laattoja, joihin myös oon ihastunut. Ei vaan ole just nyt paikkaa mihin niitä laittais.

  Olen superiloinen, että teidän työpaikat säilyi. Niinkuin jo sinne toisaalle kirjoitinkin, niin tuntuu, että tää maailma on nykyään yhtä isoa YT-neuvottelua, jossa ihmisillä ei ole mitään arvoa.

  Paluu normiarkeen kestänee teillä tovin, joten ei hätää haasteen kanssa :). Mutta ihan huippua, kun pääsen täältä käsin seuraamaan remontin etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedän ne laatat :) Niitä pohdittiin siihen yhdessä kuvassa näkyneeseen tiiliseinään, mutta se seinä saa jäädä tuollaiseksi. Laitetaan vaan maalia pintaan. Saadaan kuvio ihan omasta takaa.

   Vajaan viikon verran ollaan nyt helpotuksesta huokaistu noiden töiden suhteen. Jouduttiin tuossa pari viikkoa sitten oikein aikatauluttamaan kalenteriin mitä kaikkea pitää tehdä ennen kuin uudet kaapit ja koneet tulee keittiöön. Alko olla tuolloin voimat ja fiilikset sen verran alhaalla. Tällä hetkellä ollaan hieman aikataulusta edellä, joten valoisalta näyttää senkin suhteen :)

   Poista