torstai 13. maaliskuuta 2014

DIY kiipeilypuu kissoille

Laitoin tuossa aikaisemmin jutun kissojen design huonekaluista. Samasta aiheesta on kirjoitettu myös Homesick blogissa. Kissan hiekkalaatikkoa en ole sentään vielä lähtenyt suunnittelemaan uudelleen, mutta sen kiipeilypuun kylläkin.

Olin jo pitkään miettinyt, että miten saisin kiipeilypuun istumaan sisustukseen. Kaupoissa myytävänä olevat puut ovat kamalan rumia! Päivä päivältä on ärsyttänyt enemmän katsoa olohuoneen nurkussa kököttävää ruskeaa kapistusta. Sitä ei millään muotoa voi sanoa kauniiksi. Niinpä meille sopiva kissojen "raatelupuu" piti suunnitella itse. Koska puu tuli ihan vaan omaan käyttöön, niin otin vähän vapauksia "lainata" ideoita. Idean perusta lähti ihailemastani Tree naulakosta

Ensin piirsin miehelleni kuvan ja kysyin onko tämä mahdollista toteuttaa. Artvatkaa kerran mitä hän vastasi. Tottakai, minulla taitaa olla varastossa tarvikkeet tuohon. Siitä se sitten lähti..

Ensin piirrettiin paperille oikean kokainen puu, joka sitten kopioitiin levylle ja sahattiin irti.


Sitten taakse rakennettiin eräänlainen hyllykkö, johon kiipeilytasot pystytään kiinnittämään. Tässä vaiheessa kissatkin pääsivät kokeilemaan hieman tulevaa puutaan.Seuraavaksi mieheni maalasi puun ja minä päällystin "hyllyt" pehmeiksi, että kissa-herrojen olisi hyvä loikoilla puun oksilla. Eihän kissa-herroja nyt pelkälle puiselle levylle voi laittaa nukkumaan. Hyllyjen päällystämiseen käytin valkoista fleeceä (taisi olla joku Ikean valmis huopa) ja ihanaa pörröistä tekoturkista (jonka jämistä tyttäret sai huoneisiinsa koristetyynyt).


Narun kiinnittäminen puun runkoon oli ehdottomasti homman haastavin osio. Sitä pystyttiin kiinnittämään vain pari kierrosta kerrallaan (kun mies välttämättä halusi liimata sen) Ja tietysti alkoi se jossain vaiheessa mennä väkisinkin hieman mutkalle. Onneksi tuo mies sai sen kuitenkin korjattua. Lopputulos on sitten tällainen:


Perskutarallaa, meidän kissoilla on nyt design raatelupuu.

10 kommenttia:

 1. On kyllä niin loistokeksintö, että tekis ihan mieli kopioida itselleen kiipeily- ja loikoilupuuksi. Ja hauskaa, kun tytöt sai kissojen tekoturkisjämät, eikä päinvastoin :).
  Ja jos ihan rehellinen olen, niin olen suunnitellut Treen "kopioimista" itsekin. En naulakoksi, vaan ihan vaan seinäkoristeeksi. Sen verran paljon on ottanut pannuun originaalin järjetön hinta, että on tehnyt mieli kokeilla, kuinka halvalla sen saa itse vanerinkappaleesta sahailtua. Mutta sopivasti erilaiseen muotoon tietty.. On vaan jäänyt kaikkien projektien alle.

  On sulla ihme mies, kun aina on tarvikkeet joka lähtöön :). Meiltä tuntuu puuttuvan aina just se mitä milloinkin tarvitaan. Kaikkea muuta kyllä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle ihme miehelle on ollut pakko keksia kaikkia mahdollisia projekteja, ettei se olis jo aikoja sitten repinyt meidän keittiötä ihan kokonaan paljaaksi. Siinä sitä ois sitten ihmetelty, että missäs ruokaa tehdään koko porukalle...

   Tuo Treen hinta on kyllä niin järkyttävä, että ei toivoakaan, että meille tulisi alkuperäistä. Ellei sitten lotossa sattuisi täysosuma kohdalle.

   Poista
 2. Hei! Todella hienon näköisen kiipeilypuun olet tehnyt ! :) saanko lainata tätä sun ideaasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä, olihan tuon minunkin idea aluperin lainattu :)

   Poista
 3. Tuo on hienoin näkemäni kiipeilypuu. Oikeastaan ainut, joka kelpaa sisustusesineeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuohon olen kyllä itsekkin niin tyytyväinen. Miehelleni sanoinkin, että kun yhdistetään kaksi näin loistavaa henkilöä, niin tulos on juuri tuollainen :)

   Poista
 4. Mihin hintaan tekisitte minullekin tuollaisen kiipeilypuun :)? Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy myöntää että mieheni ei ihan lämmennyt ajatukselle uuden puun tekemisestä. Sen verran hän asiaa pohti, että laski materiaalikulut puulle. Hän arveli hintaa materiaaleille tulleen noin 100€ ja niistä suurimman loven teki köysi, jota puuhun kului noin 60 metriä.
   Tämän lisäksi puun muoto on lainattu Tree naulakosta, joten sekin tekee sen ettei tuota voi tehdä myyntiin.

   Toivottavasti löydät jonkun, joka voisi tuollaisen sulle tehdä :)

   Poista
 5. Moikka! Mieletön puu!Aion tehdä samanlaisen. Olisiko sinulla antaa mittoja (edes suuntaa antavia)? Mikä rungon leveys, istuma alustojen mitat, korkeus, ja väli rungosta seinään?

  VastaaPoista
 6. Upea!! Jos vaan mahdollista haluaisin kopioida ideasi?!

  VastaaPoista