torstai 2. tammikuuta 2014

Lattian valintaa

Kesällä meille on tulossa uusi keittiö. Remontoimisessa tuntuu kaikki linkittyvän jollakin tapaa toinen toisiinsa, joten emme voi hoitaa remonttia ajatuksella: "vaihdetaan nyt vaan ne kaapit ja koneet". Meidän tapauksessa keittiöremontti poikii myös lattian uudistamisen. Olemme pohtineet pitkään kumman teemme: hiotaanko ja lakataanko vanha parketti, vai laitetaanko laminaatti päälle. Olen yrittänyt googlettaa millainen homma parketin hiominen on. Kellastunut parketti muuttuisi kyllä hiomisella joksikin aikaa vaaleaksi, mutta entä muutaman vuoden jälkeen? Onko se taas kellastunut kamalan näköiseksi.

Laminaatiesta minua miellyttää eniten lähes valkoiset lankkulattian näköiset pinnat. Aivan rustiikkiseen lattiaan en lähtisi, koska se ei taas istu meidän taloon. Nämäkin mallit menee siinä ja siinä, ettei mene överiksi.Onneksi on koko lopputalvi aikaa etsiä sopivaa materiaalia.

2 kommenttia:

 1. Meidän olohuoneen parketti (ainut huone, jossa sitä on) on hiottu parinkymmenen vuoden sisään varmaan pari kertaa. Kummallakin kerralla tilattiin tuttu timpuri järeine hiontakoneineen hiomaan ja lakkaamaan lattia. Mutta tummuuhan se vuosien saatossa taas samanlaiseksi. (Meillä hiomisen syy oli lähinnä kaikki häiritsevät naarmut).

  Laminaatteja on tosi kauniita (meillä on pelkkiä rumia, koska ne on ajoilta jolloin oli saatavilla tasan pyökki ja kirsikka), mutta on se kyllä tosi kova ja kylmä materiaali. Että siinä mielessä en tykkää. Keittiö etenkin on jotenkin hirveän meluisa, kun siellä on pelkkiä kovia pintoja, eikä mitään luonnonmateriaalia (massiivipuutasot olis voineet auttaa asiaa, mutta meillä ne tuskin olis pysyneet kauniina). Nyt kun on tosi iso ja pehmeä matto ruokailukaluston alla, äänet on piirun verran vaimentuneet.

  Jos nyt saisin valita, saattaisin laittaa keittiöön vinyylimaton (entinen muovimatto). Niitä on niin kauniita ja laadukkaita nykyään. Samoin kuin laminaattia tietty. Että eipä tainnu tästä mielipiteestä ainakaan olla apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kuullut, että laminaatti on kylmä. Siksi tässä mietitäänkin, että mitä tehtäisiin. Jotkut suosittelee korkkia, mutta enpä ole ehtinyt sen ominaisuuksia vielä käydä läpi. Parketin suhteen olen miettinyt josko sen voisi sävyttää, mutta en tiedä millainen homma se on.

   Kuten sanoin, onneksi on koko lopputalvi ja kevät aikaa pohtia mitä lattiaan laitetaan.

   Poista