lauantai 8. kesäkuuta 2013

Raparperisiirappi

Nyt on nautittu oikein olan takaa kesästä. Sisällä ei ole juurikaan ehditty aikaa viettää ja siksi myös täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Vaikka olenkin kertonut millainen antiviherpeukalo olen, niin raparperit meillä ainakin kasvaa. Piirakkaa siitä on jo tehty ja nyt oli vuorossa jotain uutta: raparperisiirappi. Laitan nyt teillekin jakoon tämän uskomattoman herkun, johon löysin ohjeen Oh So Ihana blogista. Ohje on suora lainaus tuolta blogista.


4-5 raparperin vartta
3 dl sokeria
1/2 dl vettä
puolikas kanelitanko

Leikkaa raparperit n. 1-2 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää sokerit veteen. Kun sokeri on liuennut, lisää raparperit ja kanelitanko. Anna raparperin muhia nesteessä n. 10 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä ihan mössöä. Siivilöi raparperit ja valuta neste kattilaan. Keitä nestettä kasaan ja anna jäähtyä.

Erityisen hyvää tämä herkku on brie juuston kanssa. Ja jossain vaiheessa testaan amerikkalaisten pannukakkujen kanssa.


Nyt on taas pakko mennä jatkamaan kesästä nauttimista tuonne ulos. Oiken mukavaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Arvaatko, että raparperit täälläkin reuhottaa :).

    Josko pistäisin kaiken järkeni ja osaamiseni peliin ja värkkäisin tollasta siirappia, niin olis jotain uutta käyttöä kasveille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, oli tosi hyvää :) Ehkä en laita seuraavaan satsiin ihan noin paljoa sokeria. Oli nimittäin tosi makeaa.

      Poista
  2. Oh my! Pakko testata, kiitos jaosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amerikkalaisten pannukakkujen kanssa myös erittäin hyvää. Loistava vaihtoehto vaahterasiirapille!

      Poista