maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hillitöntä yritystä olla puutarha ihminen...

Terassin pohjatyöt on aloitettu. Vanha terassi on purettu pois. Se taisi ollakin homman kevein osuus.


Viikonloppuna alkoikin sitten se rankempi osuus, eli pantiin lapiot heilumaan. Vanhat kukkapenkit kaivettiin pois ja samalla paljastui muurahaisten käytävä verkosto talon ympärillä olevista styroksista. Sen takia jouduttiin kaivamaan styroksit esiin ja samalla kun myrkytettiin kivijalkaa, niin uusittiin osa styrokseista. 

Samaan aikaan kärrättiin osa hiekasta minun tulevan kasvimaan pohjaksi. Kuvittelen edelleen, että jos olen oikein sinnikäs, niin saan ehkä joskus kasvit elämään ja kasvamaan. Hiekan päälle vedettiin suodatin kangas ja sen päälle isäntä teki kaksi kasvatuslaatikkoa.


Nyt siellä kasvaa ruohosipulia ja muutama pihalta pelastamani metsämansikka. Kylvin sinne myös persiljaa ja jotain pinaattia. Toinen laatikko odottaa, että saan sinne kylvettyä salaattia.
Suodatinkankaan päälle on tarkoitus laittaa kiviä, sellaisia jalan alla mukavalta tuntuvia pyöreitä. Laitetaan kunhan ehditän. Nyt on niin monta projektia päällekkäin, että tehdään sitä mukaan kun aika riittää.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mä taidan varastaa tuon kasvatuslaatikkoidean - ensi kesäksi! Vielä odottaa meillä itäneet perunatkin maahan laittamista. No, ollaan aina oltu vähän mattimyöhäisiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin vielä vähän tuunata noita laatikoita maalaamalla ne valkoiseksi ja jos sitten sais sinne ympärille joko kiviä tai tumman kuorikatteen. Kesää on vasta aluillaan, joten onneksi on aikaa suunnitella :)

      Poista