tiistai 3. joulukuuta 2013

Kauluri

Muutaman kirpeämmän pakkas aamun ja uuden talvitakin innoittamana jouduin pohtimaan kaulahuivi asiaa uudelleen. Mikään vanhoista kaulahuiveista ei sopinut uuden takkini kanssa yhteen. Muutaman päivän pohdittuani, muistui mieleen Tallinnan käsityökaupoissa näkemäni kauluri. Koska Tallinan reissua ei ihan lähiaikoina ollut näköpiirissä, piti alkaa plagioimaan kauluria. Ensin yritin googlettaa muistin virkistykseksi näkemääni kauluria, vaan eipä löytynyt kuvaa. Tallinnassa näkemäni kauluri oli tehty huovutettuun pohjaan. Siihen oli lisätty pitsiä ja nauhoja (nyt kuulostaa kyllä aivan kamalalta, mutta sitä se ei todellakaan ollut) ja huovutettu ne kiinni. Koska koin huovutuksen liian työlääksi, päätin kutoa kaulurin pohjan. Jostain kirpparilta ostamastani lankapussista löytyi tosi kiva pörröinen lanka, josta neuloin aina oikealla neuleella soikean juuri kaulan ympäri (näin ainakin olin mittaavinani) menevän pitkulaisen pötkön. Tähän pötköön aloin huovuttamaan koukeroita koristeeksi. Tällainen siitä sitten tuli.


Ihan ei tullut sellainen kuin ajattelin. Pötkylästä tuli kuitenkin liian pitkä ja se jää liian löysälle kaulaan. Tästä johtuen takki ei mene kaulan kohdalta kiinni kunnolla. Ajattelinkin laittaa tuonne keskemmälle toisen napin, jolla kauluria saa hiukan tiukemmalle. Jos huovuttaisin lisää kuvioita, niin kauluri ei joustaisi niin paljoa. Ehkä tuunaan tuota vielä hieman...

2 kommenttia:

 1. Nyt et kyllä tän jälkeen enää voi väittää, ettet osais tehdä käsitöitä. (Vai sekoitanko väitteen nyt niihin meidän yhteisiin leivonta- ja ruuanlaittotaitoihin ..?)

  Kauluri on suorastaan hienostunut ja ihanan naisellinen. Kelpais mullekin. Etenkin valkoisena versiona, koska jos laitan jotain mustaa kasvojen lähelle, näytän ihan just haudasta nousseelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, käsityöt mulla menee, mutta se leipominen ja ruuanlaitto...
   Harmi, etten löytänyt siitä aluperäisestä ideasta kuvaa. Ne kaulurit, joita siellä Tallinnassa näin, oli todella kauniita. Mutta tämä olikin harjoitus kappale :)

   Poista