sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tyttären huone

Silloin aikanaan kun muutettiin tähän taloon, niin ensin uusittiin seinät olohuoneesta. Ajateltiin, että on kiva saada ensin yhteiset tilat kuntoon. Lasten huoneet sovittiin tehtävän sitä mukaan kun ehditään. Tuo remonttiaika oli meidän perheelle todella rankkaa aikaa, koska olimme joutuneet tekemään raskaita päätöksiä vanhimman lapsen rankan murrosiän tiimoilta. Jotta saimme varmistettua, että tytär pääsee eroon vääränlaisesta kaveripiiristä, olimme joutuneet lähettämään hänet toiselle puolelle Suomea. Hän asui muuton aikoihin puoli vuotta veljeni luona kuuden sadan kilometrin päässä. Kävi pientä kyläkoulua, jossa yläkoulussa oli yhteensä vähemmän oppilaita kuin hänen aikaisemmalla luokalla. Luojan kiitos se aika on ohi! Tytär on ollut kotona jo toista vuotta ja enimmäkseen sama iloinen höpöttäjä kuin ennenkin.

Tilanne on tällä hetkellä se, että tyttöjen huoneet on kutakuinkin valmiit (katot ja lattiat uusitaan näihin huoneisiin viimeisenä, koska ne on suhteellisen hyvässä kunnossa). Alunperin huoneessa oli monta kerrosta 80-luvun tapetteja. Katto oli puun värinen, mutta erilaista materiaalia kuin yhteisissä tiloissa. Huoneesta revittiin pois kaikki tapetit. Poistettiin verholauta ja uusittiin ikkunoihin listat. Seinät ja katto sai maalipinnan (tuli vahingossa ostettua kylmä valkoinen ja sen takia seinät taittaa hieman siniseen. Lupasin, että kun ehditään ja jaksetaan, niin uusitaan tuo maalipinta). Ikkunan pokat petsattiin uudelleen tummaksi. Uusittiin patteri, valokatkaisija ja pistorasiat.

Tässä kuvia nykytilanteesta
2 kommenttia:

 1. No eipä ollu mitään ihan pientä pintaremonttia, mutta oli kyllä kaiken väärtti. Aivan ihanan kaunis lopputulos!!
  Ja rankkoja tosiaan on olleet päätökset, mutta nekin varmasti oikeita. Täältä tulee suuresti arvostusta sille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätökset mitä silloin tehtiin oli aivan oikeita. Onneksi oli mahdollisuus saada tytär välillä irti kaikesta. Tiedän ettei kaikilla ole samaa mahdollisuutta. Nyt taas kotona ihana ja rakas tytär. Kotiin paluuta auttoi se, että hän pääsi itse suunnittelemaan ja toteuttamaan huoneensa remonttia.

   Poista