torstai 6. helmikuuta 2014

Kuningasideaa pukkaa ja isäntä tykkää

Välillä oikein itseäkin ihmetyttää että mistä näitä ideoita oikein tulee. Keittiön remonttia ei ole vielä edes aloitettu, niin minulla pukkaa ideaa seuraavasta kohteesta. Haaveilu on niin ihanaa!!! Ei millään malta lopettaa. Parasta on, kun voi sielun silmin nähdä miltä se kohde näyttäisi valmiina. Onneksi meillä on loppuelämä aikaa tehdä tätä remppaa.

Ai se ideako? Liittyy hieman liian pimeään olohuoneeseen ja ehkä vähän keittiöönkin. Valaistus idea on jo melkein ratkaistu. Siitä kerron joku toinen kerta. Kuningas idea liittyy seinien (huomaa monikko) muuttamiseen kokonaan lasiseksi. Keittiö on meillä pääosin "vanhaa puolta" ja olohuone on lisäosaa. Olohuone on tila, jonne aurinko ei paista kun iltaisin. Tilannetta ei auta lankaan se, että huoneen valaistus suunnitelma on tainnut jäädä suunnittelijalla tekemättä. No joo, revittiinhän me silloin alussa kaikki loisteputken pois tyttären migreenin takia, joten se lisäsi pimeyttä. Muutosta siis kaivattiin. Ensin ajattelin, että sen saisi ratkaistua riittävällä valaistuksella, mutta kun mulla meinaa aina se mopo karata käsistä ja niin kävi nytkin. Halusin siis muuttaa kaksi seinää ikkunaksi. Tämä on siis vasta haaveilu asteella. Idea pitää ensin myydä isännälle ja sitten alkaa selvittämään onko tuo edes mahdollista. Alla kuva kohteesta, jonne muutoksen haluaisin (oli muuten ainoa kuva tuosta kuvakulmasta mitä löytyi ja on terassin rakennuksen ajalta, Sorry, ei löytynyt kauniimpaa).


Hain hieman netistä kuvia, joista saisi ideaa fiiliksestä jonka haluaisin meille. Kiitokset Pinterestille näistä kuvista.


2 kommenttia:

 1. No mun näkemyksen mukaan ainakin tolle alueelle pitäis helpostikin onnistua, missä jo on ikkunat ja ovet, mutta jos sitä "levittää" laajemmalle, niin sitten on varmaan tutkittava, mitenkä siellä kantavat rakenteet antaa myöten. Tai selviääkö niiden lisäämisellä.

  Halpa ratkaisuhan se ei Suomen oloissa tuu mitenkään olemaan, kun pitää olla niin hyvin lämpöeristetyt lasit, mutta ihan varmasti muuttais tilannetta valoisampaan suuntaan (joskin miehen mieli voi hetkeksi jopa pimentyä, kun kuulee sun ideasta ;)).

  Oot varmaan jo käynytkin tutkailemassa, mutta me (siis mun työssä, jossa oon ollut kohta 20 vuotta tekemisissä talopakettien kanssa) käytetään Skaalan tuoteita. Profin on toinen. Näillä siis molemmilla kiinteitä, normisti aukeavia ja liukuvia ikkunoita/ovia justiin tällaisiin tilanteisiin.

  Etelässä se olis niin paljon helpompaa, kun ei tarttis pakkasista välittää.

  Tekee mieli kysyä, että ootko koskaan aattellut, että tekiskin tolle osalle lasitetun terassin? Sellasen missä on lasikatto? Siitä sais suureksi osaksi vuotta oivan jatkon olkkarille..
  (Arvaan että oot jo ajatellut kaikki vaihtoehdot, mutta kunhan nyt taas innostuin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lasitetusta terassista on jo puhutta ja sitä ajatusta ei tyrmätty. Joten voisin olettaa että muutaman vuoden kulutta sekin saattaa olla ajankohtainen. Pitänee nyt ensin saada tuo keittiö maksettua ja kodinhoitohuone pitäs myös rempata ja sauna ja vessa... onhan tässä näitä kohteita joista innostua :)

   Poista