tiistai 12. marraskuuta 2013

Käsitöitä

Syksyyn on mahtunut eteisen remontoimisen lisäksi myös käsitöitä. Nypläyksessä olemme opetelleet nauhapitsien nypläystä. Nämä mallit on siitä kivoja, että ne tulee valmiiksi suhteelisen nopeasti. Ja sellaiset työt sopii minulla kuin nenä päähän. Ikuisuusprojektit kun tuppaa jäämään ikuisuus projekteiksi. Nämä saa valmiiksikin.


Nyt nypläyksessä on meneillään malli, jota työstämällä toivon saavani aikaiseksi jotain sellaista, mitä voi laittaa joululahjaksi. Siitä lisää myöhemmin.

Myös sukkarintamalla on kokeiltu uusia malleja. Myös kantapään neulomista on kokeiltu uudella tavalla. Normaalisti teen sen perinteisen vahvistetun kantapään, mutta tässä kokeilin kiilakantapäätä. Tulipahan sekin kokeiltua. Muutaman kerran...


4 kommenttia:

 1. No onpa nätit sukat :). Mulla on kantapään teko kadonnut muistilokeroista jo varmaan parikymmentä vuotta sitten. Parsia kyllä osaan tosi siististi.

  Onko toi nypläys vaikeaa? Siis että meneekö ne pulikat kovin helposti sekasin? Ja pinna palaa? Vai opettaako peräti lisää kärsivällisyyttä :)?
  vaikuttaa mun mielestä sellaiselta, jota olis kiva kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin piti kokeilla toisenlaista kantapäätä ihan vaan kun kyllästyin tekemään aina samaa. Kirjoneuleessa tuo toinen oli parempi vaihtoehto, kun ei tarvitse huomioida kuvioon muutoksia sitten tehdässä niitä kiilakavennuksia.

   Nyplääminen on yllättävän helppoa. Siinä on kolme erilaista "lyöntiä" (tapaa heitellä niitä pulikoita ristiin rastiin). Niitä sitten sekoitellaan ja lisäillään väliin kahden pulikan kiertämistä kierteelle. Niin helppoa se on :) Ja yllättävää kyllä, ei pala pinna. Tää mulle (heikko hermoiselle ja lyhytpinnaiselle) aivan sopiva harrastus!

   Poista
 2. Eikö näissä sukissa ole tiimalasikantapää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tiimalaskantapää. Jotta sain siksak kuvion pysymään säännöllisenä, en voinut tehdä kavennuksia kuvio osaan.

   Poista