lauantai 1. lokakuuta 2016

REMPPA KRAPULA HELLITTÄÄ

Meillä alkaa taas remppakrapula hellittää. Ai miten niinkö? No varmaan sen huomaa siitä, että taas on aloiteltu pientä pintaremonttia. Johan tässä pari vuotta oltiinkin ihan hissukseen. Tai ainakin minä olin hissukseen. Miehelle sen sijaan piti keksiä projekteja, ettei se kokonaan lamaannu. Mutta niistä myöhemmin.

Palataan kuitenkin remontti juttuihin. Meillä on ollut tuulikaappi alkuperäiskunnossa yhtä seinää lukuun ottamatta. Sillä yhdellä seinällä oli ovi silloin kun muutettiin. Se ovi johti yhden lapsen huoneeseen, mutta häntä pelotti ajatus siitä, että hänen ovi oli niin lähellä ulko-ovea ja vielä hieman kuin erillään muista. Niinpä me siirsimme oven eteisen puolelle. Tuulikaapissa oleva oviaukko suljettiin. Siinä se kyproc-seinä on ollut sellaisenaan siitä asti. Ruman ruskeana. Muut seinät olivat likasisen harmaat ja lattia oli ihanaa 80-luvun ruskeaa laattaa. Tila teki "todella hyvän" ensivaikutelman kaikkiin meille tulijoihin.

Ensin olimme harkinneet, että vaihdetaan tuulikaappiin laatat ja laitetaan samalla lattialämmitys. Kohtalo oli kuitenkin meitä vastaa. Kun mies on työttömänä (tai oikeastaan opiskelee) ja yksi lapsi lähti vaihto-oppilaaksi ja vie osan meidän rahoista sinne, niin remonttirahaa ei oikeastaan jää yhtään. Juuri kun sanoin, että kohtalo oli meitä vastaan, niin kyllä se taisi olla osin meidän puolellakin. Mieheni lähti opiskelemaan maalariksi ja opettelee siinä samalla laatoittamaan ja mitä lie kaikkea muuta kivaa. Tästä innostuneena päätimme maalata koko tuulikaapin. Katon olimme uusineet jo aikaisemmin niillä kattopaneelin jämillä mitä muusta remontista aikaisemmin jäi. Seinät maalattiin samalla valkoisella (jääruusu) mitä muuallakin oli käytetty ja lattiaan käytettiin V33 maalia ja värinä oli vaalean harmaa.


Nyt tuo tuulikaappi on valkoinen. Siis todella valkoinen. Ehkä jopa liian steriili. Pitänee keksiä seinille jotain kivaa ja tietysti joku kiva matto.

Saas nähdä kauanko niitä etsitään. Minun kohdalla sen oikean taulun tai maton löytyminen voi kestää vuosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti